ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Α.Ε.


 

 

 

 

 

 

English

Greek

 

       ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Τα  Ελληνικά Ναυπηγεία Περάματος (Ε.Ν.Π.) πρώην Ελληνική Εταιρεία Γενικών Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Γ.Ε.) ιδρύθηκαν το 1963 και εξαγοράστηκαν το 1991. 

 Μέχρι το ’91 οι εργασίες του ναυπηγείου περιελάμβαναν επισκευές, μετασκευές και κάποιες κατασκευές μικρών εμπορικών πλοίων. Μετά την εξαγορά του ναυπηγείου οι εργασίες επεκτάθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Εκείνη την περίοδο πραγματοποιήθηκαν πολλές μετασκευές ψυγείων πλοίων που είχαν ως σκοπό την κατασκευή υποδομής για την φόρτωση παλετών. Παράλληλα το ναυπηγείο εκτελούσε πάσης φύσεως επισκευές πλοίων.

 Ο επόμενος στόχος του ναυπηγείου ήταν να εισέλθει στις επισκευές και μετασκευές σκαφών αναψυχής. Το 1996 επένδυσε σε έργα υποδομής και αγορά εξοπλισμού προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Το επιχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα το ναυπηγείο να χαίρει διεθνούς αναγνώρισης σε αυτό τον τομέα με μία μεγάλη λίστα θαλαμηγών που κάθε χρόνο προτιμούν τα Ε.Ν.Π. για τις επισκευές τους.

 Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης και ανάπτυξης του ναυπηγείου., ολοκληρώθηκε πρόσφατα μία εκτενέστατη μετασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου 174 μέτρων, από τα μεγαλύτερα έργα μετασκευής που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Με κινητήρια δύναμη τα μεγαλεπήβολα σχέδια και το όραμα του ναυπηγείου, έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η ναυπήγηση μίας θαλαμηγού μήκους 61 μέτρων, στα πρότυπα γνωστών ναυπηγείων του εξωτερικού.